Aktiviteetit

 

Kukkolankoski on Suomen suurin koski !

Koskenlaskukausi alkaa tavallisesti toukokuussa  ja päättyy lokakuussa.

Kosken kuohuja ja pyörteitä voi ihailla rannalta. Kosken pärskeet pääset kokemaan ja erityisesti tuntemaan laskemalla kosken Pohjolan Safarien koskioppaiden kanssa.

 

Tornionjoen lohenpyynti alkaa kesäkuun alussa.

Lisätietoa kalastusohjelmista saat klikkaamalla tästä.

Tornionjoen kalastussäännöistä löytyy tietoa Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.
Tornionjoen alueen kalastusta säätelee Suomen ja Ruotsin välinen rajajokisopimus ja siihen liittyvä kalastussääntö. Nyt kalastusmääräyksiä on tarkennettu, jotta määräykset saataisiin ajan tasalle ja alueen kestävä kalastus varmistuisi.

Kalastus Tornionjoen Kukkolankoskella on helposti järjestettävissä.
Viehekalastuksen yhteisluvalla lohta saa kalastaa 1.6 -31.8 välisenä aikana, muuta kalaa jopa 15.9 asti.

Lisätietoa tästä linkistä http://www.tornionjoki.fi/

Pohjolan Safareilta saa tilauksesta joelle mukaan kalastusoppaan, ja voit myös vuokrata soutuveneen ja kalastusvälineitä.

Tiedustelut ja varaukset numerosta p 0400 692301 tai sähköpostilla info@nordicsafaris.com osoitteeseen.

Opastuskierros koskikentällä

 

Rauhallisempaa menoa tarjoavat koskioppaat, jotka ovat tilauksesta valmiina kertomaan kalastuksen, kylän ja rajan historiasta. Hyvällä tuurilla voit päästä kokeilemaan siian lippousta. Tiedustelut ja varaukset numerosta p 0400 692301 tai sähköpostilla info@nordicsafaris.com osoitteeseen.

 

Retkimelonta on paras tapa tutustua vesistöjen luontoon. Kokeile melontaa

Melonta on harrastuksena hyvin monimuotoinen ja monenlaisia taitoja kehittävä. Melominen sopii eri-ikäisille ja kokoisille liikkujille. Se on harrastus, joka kohottaa niin fyysistä kuntoa kuin tarjoaa mielelle lepohetken. Melominen on ulkona luonnossa tapahtuvaa liikuntaa ja urheilua, johon liittyvän rasitustason ja keston jokainen voi valita itselleen sopivaksi.

Ohjelma sisältää melontaopastuksen (n 20 min) seuraavat osa-alueet; - kajakin säätö, eteenpäin melonta ja ohjailu, - harjoitteet kuivalla maalla, kaatuneesta kajakista poistuminen, - kajakkiin nousu ja -poistuminen, rantautuminen, virtaavan veden perusteet. Vesillä käydään läpi rannalla käydyt asiat, opas näyttää mallisuoritukset.

Saatavuus, noin kesäkuusta – lokakuuhun Soveltuvuus: soveltuu normaalin fyysisen kunnon omaaville, uimataitoisille henkilöille.

Tiedustelut ja varaukset numerosta p 0400 692301 tai sähköpostilla info@nordicsafaris.com osoitteeseen.

Kukkolankoskenlasku kumiveneellä

Ohjelma sisältää kaksi laskukertaa

Ensimmäisessä laskussa lasketaan läpi perusrata. Se on kosken nopein reitti ja kulkee pitkin Suomen ja Ruotsin valtakunnan rajaa. Toisella laskukerralla suoritetaan tehtävärata jonka tehtävät ovat kohtuullisen haastavat.

Lähtöpaikka: Pohjolan Pirtti, os. Koskitie 130, Kukkolankoski, 95520 Tornio. Torniosta 15 km Jokivarrentietä (E8) pohjoista kohti.

Koskenlaskutapahtuman kesto on noin 1,5 tuntia.

Jaettava varustus: neopren asu (tai sadeasu), neopren kengät, koskenlaskuliivi ja -kypärä. On hyvä ottaa mukaan vaihtovaatteita ( alusasu / t-paita / ohuet sukat) ja pyyhe.

Saatavuus, säästä ríippuen kesäkuusta – lokakuuhun

Soveltuvuus: soveltuu normaalin fyysisen kunnon omaaville.

Tiedustelut ja varaukset numerosta p 0400 692301 tai sähköpostilla info@nordicsafaris.com osoitteeseen.